kre-pap-logo2

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός με χυλοπίτες

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column width="1/3"][vc_column_text css=".vc_custom_1538739704446{margin-bottom: 0px !important;}"]
ΥΛΙΚΑ
[/vc_column_text][vc_separator type="normal" color="#f05023" thickness="1" up="10" el_class="sep60 left"][vc_column_text]
  • 1 κόκορας χωριάτικος περίπου 1.700 γρ., κομμένος μερίδες.
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 100 γρ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη (Άργους ή Καλαβρύτων )
  • 200 γρ. Χυλοπίτες Ψύλλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width="2/3"][vc_column_text css=".vc_custom_1538739709462{margin-bottom: 0px !important;}"]
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
[/vc_column_text][vc_separator type="normal" color="#f05023" thickness="1" up="10" el_class="sep60 left"][vc_column_text]Αλατοπιπερώνουμε τον κόκορα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τον κόκορα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 35 λεπτά ρίχνουμε το ζωμό, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε για 2 - 3 λεπτά και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ζυμαρικά και να απορροφήσουν τα περισσότερα υγρά και να μαλακώσουν και τα υπόλοιπα μέρη του κόκορα. (Το κρέας από το μπούτι χρειάζεται γύρω στα 10 - 15 λεπτά περισσότερο χρόνο μαγειρέματος για να μαλακώσει.) Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν με τη σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.. Μοιράζουμε τον κόκορα με τις χυλοπίτες στα πιάτα, σκορπίζουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Facebook
Twitter
Email
Print

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Article

Starred Lamb

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Fresh Meat

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Organic Dishes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.

Butcher Review

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, risus ac hendrerit consectetur, elit nisl luctus est.